Composiet

Composiet werkbladen: Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur.

Composiet is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Composiet bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn minuscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd.

Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen (vlekken) die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, maar wel is het verstandig de klant over de productiewijze en de daarmee samenhangende verschijnselen in te lichten. Na dit proces wordt het materiaal (op dikte) gekalibreerd en wordt de bovenzijde gepolijst.

Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd. Composiet is de perfecte basis voor uw werkblad of vloer en is leverbaar in diverse kleurstellingen.

Composiet werkbladen

Eigenschappen

Composiet is een massief materiaal (niet poreus), dus uitermate slijtvast en vanwege de samenstelling gering gevoelig voor breuk (taaier dan graniet). Composiet neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch en vlekbestendig. Let wel op met agressieve stoffen (zoals afbijtmiddelen e.d.), deze dienen direct met veel water te worden verwijderd.

Doordat de basis van het product uit natuurlijk materiaal bestaat, is kleurverschil tussen de platen altijd mogelijk. Ook afwijkingen ten opzichte van het monster zijn niet te voorkomen. Afhankelijk van de kleur is de dikte van het materiaal 13, 20 of 30mm.

Afmeting

Maximale bladmaat uit één stuk is 1200 x 3000mm. Er zijn merken welke grotere afmetingen kunnen leveren, 1590 x 3250(zie prijslijst). Bladen welke groter zijn zullen geleverd worden in meerdere delen. Het bepalen van de koppelnaad zal in overleg worden bepaald.

Afwerking

Composiet wordt geheel in eigen fabriek op maat gemaakt en voorzien van de gewenste randafwerking. Spoelbakken worden vlak in gebouwd of onder gebouwd. De inleguitsparingen worden rondom voorzien van een facetrand. Alle werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met hardschuim voorzien van een schroefbare ABS-Backing (m.u.v massief).

 Composiet werkbladen Composiet werkbladen Composiet werkbladen Composiet werkbladen

Kleur en structuur

Aangezien Composiet een zwaar en natuurlijk mengsel betreft, waarin opeenhopingen kunnen plaatsvinden, is het niet mogelijk een vaste kleur/structuur te garanderen. Tevens kan bij een volgende productie, ondanks dat alles in geautomatiseerde processen wordt afgewogen, toch een kleur- en structuurafwijking ontstaan, vandaar ons advies om nabestellingen direct bij elke order mee te bestellen of te reserveren.

Onderhoud

Composiet is uitermate gemakkelijk in onderhoud. Op de webpagina Onderhoud vindt U gedetailleerde informatie over dit onderwerp.

Toepassing

Naast de toepassing als werkblad kent Composiet nog meer toepassingsmogelijkheden. Het is ook mogelijk achterwanden, bureaubladen, vensterbanken, trappen en vloeren van dit materiaal te laten maken. Combinaties in kleuren en randafwerkingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Vlekgevoeligheid

De gezoete en de Leather werkbladen zijn vlekgevoeliger dan de volledig gepolijste werkbladen. Daar het oppervlak minder glad gepolijst is, zal het eerder vuil vasthouden en krasgevoeliger zijn. Wij geven U het advies dit duidelijk aan de consument kenbaar te maken.

Bent u geïnteresseerd in composiet producten van Diamond Stone B.V. of wilt u extra informatie? Neem dan contact met ons op via [email protected], telefonisch via 035 – 678 1880 of vraag een geheel vrijblijvende een offerte aan.